دکتر علی رفیعی عضو انجمن روانشناسان امریکا_ درمانگاه شبانه روزی خورشید ملارد

دکتر علی رفیعی عضو انجمن روانشناسان امریکا(APA) درمانگر اعتیاد

دکتر علی رفیعی عضو انجمن روانشناسان امریکا_ درمانگاه شبانه روزی خورشید ملارد

دکتر علی رفیعی عضو انجمن روانشناسان امریکا(APA) درمانگر اعتیاد

دکتر علی رفیعی عضو انجمن روانشناسان امریکا_ درمانگاه شبانه روزی خورشید ملارد

دکتر علی رفیعی روانشناس - Phd
مدرس دانشگاه

عضو انجمن روانشناسان امریکا (APA) ش.ع c2002504336
عضو انجمن روانشناسان ایران
عضو نظام روانشناسی
متخصص در زمینه های درمان اعتیاد . درمان اختلالات افسردگی اضطراب وسواس
دارای مدرک MMT و زوج درمانی از دانشگاه تهران
درمانگاه شبانه روزی خورشید ملارد
مولف ومترجم
دارای گواهینامه های دارو شناسی داروهای اعصاب و روان
جهت نوبت دهی و ویزیت مشاوره به قسمت پیوند ها در قسمت پایین همین صفحه مراجعه کنید

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

اعتیاد چیست؟ شخصی که دچار عادت به مصرف مواد مخدر یا رفتار های ناهنجار می شود در واقع دچار اعتیاد شده است. معمولا اعتیاد در جوانان به دلیل عدم آگاهی و دانش ناکافی، عوارض جسمی و روانی بیشتری به همراه دارد. اگر ما از این افراد حمایت کافی داشته باشیم و آن ها را به سمت یک کلینیک ترک اعتیاد معتبر هدایت کنیم، علاوه بر تاثیر مثبت در روند ترک اعتیاد می توانیم اعتماد روانی از طرف خانواده را هم برای او ایجاد کنیم یادمان باشد که مهم ترین نیاز جوانان مبتلا به اعتیاد، حمایت خانواده است.

انواع اعتیاد به مواد مخدر اعتیاد به مواد مخدر انواع مختلفی دارد. مثلا برخی از اعتیاد ها به مصرف بیش از اندازه دارو های اعتیاد آور هستند. دارو هایی که برای خواب بهتر یا آرامش اعصاب صرف می شوند از جمله این دارو ها هستند که مصرف آن ها غیر مجاز نیست. نوع دیگر اعتیاد به الکل و مواد مخدر است که بد ترین نوع اعتیاد به حساب می آید. دسته بعدی اعتیاد به داروهایی است که از آن ها برای ترک اعتیاد به مواد مخدر قوی تر استفاده می شود. متادون و قرص ب2 رایج ترین این دارو ها هستند که به شدت اعتیادآورند و به هیچ عنوان نباید بدون تجویز پزشک متخصص مصرف شوند.

رایج ترین مواد مخدر در میانان جوانان کدام است؟ با وجود اینکه اعتیاد به مصرف هر ماده مخدری روز به روز در حال گسترش است اما رایج ترین ماده مخدر در میان نوجوانان خصوصا در دوران دانشجویی گل یا ماری جوانا است. آنقدر اعتیاد به مصرف گل، ماری جوانا و حشیش که همگی از یک نوع گیاه به دست می آیند، زیاد است که حتی جستجوی کلینیک ترک گل به تنهایی آمار بالایی دارد. با وجود اینکه مصرف الکل در کشورهای اسلامی غیر مجاز است اما نباید از اعتیاد به این نوشیدنی غافل شد زیرا می تواند به اندازه مواد مخدر سلامت جسمی و روانی فرد را تحت تاثیر خود قرار بدهد.

3 دلیل عمده گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر چیست؟ گرایش افراد به سوء مصرف مواد مخدر می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. از آنجایی که در دوران نوجوانی، فرد به شدت تحت تاثیر افراد دیگر قرار می گیرد ممکن است دلایل اعتیاد در نوجوانان و جوانان کمی متفاوت باشد. در ادامه مهم ترین این دلایل را بررسی می کنیم.

عوامل فردی موثر در اعتیاد جوانان شاید بتوان گفت که عمده ترین دلایل اعتیاد افراد به مصرف مواد مخدر همین دلایل فردی است. بسیاری از روانشناسان هم علل رفتارهای انحرافی را ریشه در تفکرات خود فرد می دانند. عوامل فردی موثر که باعث گرایش جوانان به اعتیاد می شود شامل موارد زیر است. اعتیاد در میان دانشجویان

فشارهای بیش از حد عصبی

فشار تحصیلی مانند بحران کنکور یا بیداری های شب امتحان

عدم آگاهی فرد از مضرات مواد مخدر اختلال های شخصیتی مانند انزوا و کمبود اعتماد به نفس

شخصیت های متزلزل و رشد نیافته

تمایل به تجربه زندگی بدون مشکل

انگیزه های درمانی برای کاهش درد بدون تجویز پزشک کنجکاوی

دلایل خانوادگی که جوانان به اعتیاد روی می آورند مشکلات خانوادگی بسیاری وجود دارند که می توانند دقیقا در دوران نوجوانی فرد را به سمت سوء مصرف مواد مخدر هدایت کنند. صرفا فقر و شرایط بد مالی دلیل اعتیاد جوانان نیست بله بسیاری از افراد در خانواده های ثروتمند نیز در دام اعتیاد می افتند. بیشترین آمار مصرف کوکائین و ترک کوکائین مربوط به افراد با وضع مالی خوب است.

رایج ترین دلایل خانوادگی موثر در اعتیاد جوان موارد زیر هستند. ترک اعتیاد سیگار در جوانان کمبود محبت از طرف والدین افراط در محبت و جلوگیری از رشد استقلال فردی محدودیت بیش از اندازه تبعیض بین فرزندان رفاه بیش از اندازه اجازه ندادن به تلاش فرزندان آسیب احساسی (از دست دادن اعضای خانواده، روابط نامناسب والدین با یکدیگر یا طلاق) اعتیاد یکی از اعضای خانواده فقر مالی دانش ناکافی والدین مهم ترین دلایل اجتماعی که افراد به را به سمت مصرف مواد مخدر سوق می دهند ناگفته نماند که دلایل اجتماعی تاثیر گذاری در اعتیاد جوانان به مواد مخدر وجود دارد که در اینجا به نمونه ای از آن ها اشاره می کنیم. دسترسی آسان به مواد مخدر بیکاری و عدم اشتغال زایی اختلاف طبقاتی شدید فرهنگ محل زندگی ارتباط با افراد ناباب

این موارد در زمینه اجتماعی می توانند منجر به اعتیاد افراد شوند که بخشی از آن ها از طریق خانواده و بخش دیگری از جانب مسئولین قابل کنترل هستند.

 

مهم ترین راه های پیشگیری و درمان اعتیاد در جوانان چیست؟

تربیت درست و اصولی و حمایت صحیح والدین از فرزندان نه تنها می تواند باعث پیشگیری از ابتلا به اعتیاد شود بلکه در درمان اعتیاد نیز می توانند به شدت موثر باشند. اگر بتوانیم جوانانی که در دام اعتیاد افتاده اند را به درستی راهنمایی کنیم قطعا در تجربه یک ترک اعتیاد بدون بازگشت به آن ها کمک کرده ام. رفتن به کلینیک های تخصصی ترک اعتیاد یا مراکز سم زدایی بدن از مواد مخدر نیز می تواند روند ترک مصرف مواد مخدر را آسان تر کند. پرسنل با تجربه و متخصص در کلینیک سامان آماده کمک رسانی به شما و فرزندان عزیزتان برای بازگشت به یک زندگی سالم است. اگر شما هم در مورد ترک اعتیاد جوانان به مواد مخدر نیاز به مشاوره دارید می توانید با شماره تلفن 02634487980 تماس حاصل فرمایید. همه ما لایق تجربه بهترین زندگی هستیم.

  • Dr.ali rafiei

نظرات  (۲)

 بسیار عالی

 میشه با دارو هم ترک کرد

 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی